1,0 fte, kunstenaars posities

1,0 fte is een groepstentoonstelling van kunstenaars die een uitgesproken keuze hebben gemaakt in de positie of houding die ze als uitgangspunt nemen voor hun kunstenaarschap. Deze posities kunnen gezien worden als een scharnierpunt tussen de persoonlijke motivatie van de kunstenaar, het werk dat zij maken en het standpunt dat zij ten opzichte van het kunstdiscours innemen.

Klaas Burger, Monique Hendriksen, iwan&han, Joep van Lieshout, Gijs van Lith, Ajla R. Steinvåg, Vera van der Velden, Rieneke de Vries, Germen Zoer.

24 mei t/m 24 juni 2012 Opening donderdag 24 mei om 20.00 uur

*Fte (betekenis) = Fte staat voor fulltime-equivalent. Het is een rekeneenheid waarmee de omvang van een functie of de personeelssterkte kan worden uitgedrukt. Eén fte is een volledige werkweek.

1,0 fte is een groepstentoonstelling van kunstenaars die een uitgesproken keuze hebben gemaakt in de positie of houding die ze als uitgangspunt nemen voor hun kunstenaarschap. Deze posities kunnen gezien worden als een scharnierpunt tussen de persoonlijke motivatie van de kunstenaar, het werk dat zij maken en het standpunt dat zij ten opzichte van het kunstdiscours innemen. Zoals bijvoorbeeld de sociologen iwan&han, die vanuit een persoonlijke zoektocht ook de wereld om hun heen vastleggen, of zoals de laborante Ajla R. Steinvåg, wiens werk eerder het verslag van een onderzoek is dan een autonoom werk in de klassieke zin van het woord.

De tentoonstelling 1,0 fte geeft een caleidoscopisch beeld van kunstenaars wiens positie niet alleen leidend is in hun werkwijze maar ook voor de toeschouwer als sleutel kan dienen voor het bekijken van de werken.
 
De tentoonstelling is een samenwerking met dertien hectare die dit jaar Agricola Novus, de nieuwe boer, van Atelier Van Lieshout toont. In een tribale samenleving zijn de drie belangrijkste pijlers: landbouw, industrie en rituelen. Atelier Van Lieshout legt met Agricola Novus de focus op landbouw. Werken van Joep van Lieshout zijn ook onderdeel van de tentoonstelling bij het CBK.

 

    <